Εκδηλώσεις

Ρεμπέτικες βραδιές!
Ρεμπέτικες βραδιές!
17 Φεβρουαρίου 2019 9:30 μμ

Ρεμπέτικα σε ένα art bar εκδοτικού οίκου; Δίπλα στις βιβλιοθήκες; Ναι. Και είναι απόλυτα επιτυχημένος συνδυασμός, αφού συνδέει δύο μεγάλα κομμάτια του πολιτισμού μας. Για έκτη χρονιά σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σ’ αυτές τις βραδιές που οργανώθηκαν με τους καλύτερους μουσικούς και τραγουδιστές του είδους, υπό την ευθύνη του μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Νίκου Τατασόπουλου. Σας περιμένουμε, να συνεχίσουμε την παράδοση με τραγούδια ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά που έχουν το χαρακτηριστικό να μας κάνουν όλους μια μεγάλη παρέα. Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι), Νώε Ζαφειρίδης (κιθάρα, φωνή), Γιάννης Νιάρχος (μπαγλαμάς, φωνή), Αντιγόνη Μπασακάρου (φωνή). Τα λάιβ θα πραγματοποιούνται με φυσικό ήχο, χωρίς μικρόφωνα.

Είσοδος 5 ευρώ το άτομο.
Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 3228839 (εσωτ. 201).
 
Ζωντανή μουσική βραδιά από τους μαθητές του μουσικού τμήματος "Το Σπίρτο"
Ζωντανή μουσική βραδιά από τους μαθητές του μουσικού τμήματος "Το Σπίρτο"
21 Φεβρουαρίου 2019 9:00 μμ

Το σύγχρονο εργαστήρι τέχνης "Το Σπίρτο" σας προσκαλεί στις εκδόσεις Γαβριηλίδης για να σας παρουσιάσει το live του τμήματος ελληνικής μουσικής. Οι μαθητές και οι καθηγητές των τμημάτων ελληνικής μουσικής του Σπίρτου θα παρουσιάσουν ένα ζωντανό πρόγραμμα με ρεμπέτικα, λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν μαθητές από τα τμήματα μπουζουκιού, λαούτου, λαϊκής κιθάρας, μπαγλαμά, τζουρά, φωνητικής, όπως επίσης θα συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν δουλειά τους οι μαθητές του τμήματος ακορντεόν.
Σας περιμένουμε όλους και όλες για να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά.

Είσοδος ελεύθερη.
 
Βραδιά οινογνωσίας
Βραδιά οινογνωσίας
23 Φεβρουαρίου 2019 9:00 μμ

Το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η νέα οινογνωσία-βιβλιογνωσία-γαστρονομία στο Poems n’ Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, στο χώρο που έχει φιλοξενήσει τη σειρά αυτών των εκδηλώσεων για τέσσερα χρόνια. Ο οινολόγος Παναγιώτης Κορνιώτης θα παρουσιάσει τρία εξαιρετικά κρασιά από πολύτιμες παλιές ποικιλίες: Πρεκνάδι του κτήματος Χρυσοχόου, Μαυρούδι του οινοποιείου Τσάνταλη και Μαύρο Καλαβρυτινό της εταιρείας Cavino. Θα συνοδευτούν από πιάτα, ειδικά εμπνευσμένα για να ταιριάζουν στα κρασιά από τον σεφ Κοσμά Γιαννούκο. Η συμμετοχή της βιβλιογνωσίας θα βασιστεί στο έργο του Ρωμαίου ποιητή Οράτιου. Για το έργο του θα μιλήσει ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, ποιητής και μεταφραστής. Οίνος γαστρονομία και βιβλίο σε μια ακόμη ιδιαίτερη και απολαυστική συνάντηση.

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων 2103228839, εσωτ. 201.
Κόστος συμμετοχής 28 ευρώ το άτομο.
 
"Αντάμα", ζωντανή μουσική βραδιά στο art bar Poems 'n Crimes.
"Αντάμα", ζωντανή μουσική βραδιά στο art bar Poems 'n Crimes.
24 Φεβρουαρίου 2019 9:00 μμ

Το θιαμπόλι και το μπουλγαρί σμίγουν σε δρόμους παλιούς, σκύβουνε στην παράδοση της Κρήτης κι ύστερα με το βλέμμα πάντα εκεί, συνταιριάζουν το παλιό με το καινούργιο κι αφηγούνται με τον δικό τους δόκιμο και μοναδικό τρόπο τα πάθη και τους πόθους. Τα δύο αυτά όργανα αγκαλιάζει ο ήχος της λύρας και των κρουστών του Γιώργου Κοντογιάννη
. Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι, θιαμπόλι, καβάλ), Κάρολος Κουκλάκης (τραγούδι, μπουλγαρί), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα, κρουστά).

Είσοδος 5 ευρώ το άτομο.
Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 3228839 (εσωτ. 201).
 
Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Δημόπουλου «Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση: η δυναμική του τραύματος»
Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Δημόπουλου «Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση: η δυναμική του τραύματος»
2 Μαρτίου 2019 12:00 μμ

Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Δημόπουλου «Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση: η δυναμική του τραύματος». Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος (ψυχαναλυτής, ΕΨΕ) και ο Στέλιος Στυλιανίδης (ψυχαναλυτής, ΕΨΕ). Θα συντονίσει ο Θανάσης Χατζόπουλος (ψυχαναλυτής, SPF) επιστημονικός υπεύθυνος της σειράς Γραφές της Ψυχανάλυσης. Θα παρευρεθεί ο συγγραφέας.