Εκδηλώσεις

ΜΕΜΟΣ ΜΑΚΡΗΣ [τετραήμερο αφιέρωμα στην ελληνική διανόηση στο ανατολικό μπλοκ]
ΜΕΜΟΣ ΜΑΚΡΗΣ [τετραήμερο αφιέρωμα στην ελληνική διανόηση στο ανατολικό μπλοκ]
26 Ιουνίου 2017 8:30 μμ

Ο Μέμος Μακρής θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους γλύπτες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Στην πιο δημιουργική του περίοδο αυτοεξορίστηκε στη μεταπολεμική Ουγγαρία (Βουδαπέστη). Μιλούν Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης, Ηλίας Νικολακόπουλος, ιστορικός, Κλειώ Μακρή γλύπτρια. Παρεμβαίνει ο Τίτος Πατρίκιος. ποιητής. Θα προβληθεί οπτικό υλικό.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΓΛΟΥ  [τετραήμερο αφιέρωμα στην ελληνική διανόηση στο ανατολικό μπλοκ]
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΓΛΟΥ [τετραήμερο αφιέρωμα στην ελληνική διανόηση στο ανατολικό μπλοκ]
27 Ιουνίου 2017 8:30 μμ

Ο Γιώργος Σεβαστίκογλου υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα του θεάτρου. Ήταν υπεύθυνος του κινηματογραφικού συνεργείου του Δημοκρατικού Στρατού και μετά το τέλος του εμφυλίου αυτοεξορίστηκε στη Σοβιετική Ένωση (Τασκένδη-Μόσχα). Θα μιλήσουν η Άλκη Ζέη, συγγραφέας, ο Μάνος Ζαχαρίας, σκηνοθέτης και ο Πέτρος Μάρκαρης. Θα παρέμβει ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ιστορικός. Θα προβληθεί οπτικό υλικό.
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΖΟΣ [τετραήμερο αφιέρωμα στην ελληνική διανόηση στο ανατολικό μπλοκ]
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΖΟΣ [τετραήμερο αφιέρωμα στην ελληνική διανόηση στο ανατολικό μπλοκ]
28 Ιουνίου 2017 8:30 μμ

Ο Αντώνης Βογιάζος ήταν ο αρχηγός της πρώτης ελληνικής αεροπειρατείας σε ηλικία 18 ετών. Αυτοεξορίστηκε στη Σοβιετική Ένωση, όπου σπούδασε σκηνοθεσία (Μόσχα). Θα μιλήσουν ο Τίτος Πατρίκιος, ποιητής και ο Άγγελος Γκοβότσος σκηνοθέτης. Θα προβληθεί οπτικό υλικό.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣ [τετραήμερο αφιέρωμα στην ελληνική διανόηση στο ανατολικό μπλοκ]
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣ [τετραήμερο αφιέρωμα στην ελληνική διανόηση στο ανατολικό μπλοκ]
29 Ιουνίου 2017 8:30 μμ

Ο Δημήτρης Χατζής είναι από τους σπουδαιότερους πεζογράφους του 20ού αιώνα. Μετά το τέλος του εμφυλίου αυτοεξορίστηκε στην Ουγγαρία (Βουδαπέστη). Θα μιλήσουν ο Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας, η Νάσια Ιακωβάκη, ιστορικός και η Κλειώ Μακρή γλύπτρια. θα ξεναγήσει σε έκθεση φωτογραφίων της εποχής από το αρχείο της και το αρχείο της Άλκης Ζέη. Θα προβληθεί οπτικό υλικό.
 
Βραδιά Οινογνωσίας
Βραδιά Οινογνωσίας
30 Ιουνίου 2017 9:00 μμ

Παρασκευή 30 Ιουνίου είναι η τελευταία Παρασκευή του μήνα αλλά και η τελευταία συνάντηση Οινογνωσιας για την περίοδο 2016-17. Είναι καθιερωμένο πια να ανοίγουμε και να κλείνουμε τις σειρές Οινογνωσιας πριν και μετά το καλοκαίρι με ένα πιο ελεύθερο τρόπο. Ένας μπουφές λοιπόν θα σας περιμένει πού όμως πιστά θα ακολουθεί την ιδέα του συνδυασμού με τα ποτά της βραδιάς. Τα ποτά της βραδιάς θα ξεφύγουν κι αυτά από τα καθιερωμένα. Θα υπάρχει κατά το ήμισυ Οινογνωσια και Ζυθογνωσια μαζί. Θα υπάρχουν δύο μπύρες μιας ελληνικής μικροζυθοποιιας και δύο κρασιά ενός ελληνικού κτήματος. Η βραδιά πιστεύουμε πως θα είναι γευστική και απολαυστική που θα ανοίξει το δρόμο για τις βραδιές του φετινού καλοκαιριού! Τιμή κατ' άτομο: 20 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας Poems n crimes art bar 2103228839.