Εκδηλώσεις

Ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας της Όλγας Γεωργιάδου, «Η Αθήνα και τα πρόσωπα της».
Ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας της Όλγας Γεωργιάδου, «Η Αθήνα και τα πρόσωπα της».
24 Μαρτίου 2018 1:30 μμ

Η φωτογράφος Όλγα Γεωργιάδου, θα βρίσκεται εδώ να σας ξεναγήσει στην φωτογραφική της έκθεση, με οδηγό το βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη «Αθήνα πρωτεύουσα των Βαλκανίων».
 
Το καθιερωμένο Πασχαλιάτικο Μπαζάρ βιβλίων των εκδόσεων Γαβριηλίδης.
Το καθιερωμένο Πασχαλιάτικο Μπαζάρ βιβλίων των εκδόσεων Γαβριηλίδης.
25 Μαρτίου 2018 10:00 πμ

Ένα πραγματικά μεγάλο και πολύ ενδιαφέρον μπαζάρ βιβλίων, πραγματοποιείται στον χώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό). Όλοι οι τίτλοι των εκδόσεων θα είναι διαθέσιμοι στη μισή τιμή (με έκπτωση 50%). Μπαζάρ με πολλές εκπλήξεις για τους αναγνώστες.
Ωράριο: 10:00 έως 18:00.
 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ
25 Μαρτίου 2018 9:00 μμ

Αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια, με ταξίμια-προσευχές, με υπέροχες φωνές σε συνθέσεις πασίγνωστες, αλλά και λιγότερο γνωστές, από τους πιο σοβαρούς μουσικούς του είδους! Ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος στο μπουζούκι, ο Γιάννης Νιάρχος (κιθάρα, μπαγλαμαδάκι, φωνή), και η Ιφιγένεια Ιωάννου (κανονάκι, φωνή) ξανά στο Poems and Crimes! Σας περιμένουμε, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, γιατί τα τραγούδια και οι χοροί ενώνουν και λυτρώνουν! Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3228839 (εσωτ. 201). Είσοδος 5 ευρώ.
 
Τρόικα & Μπαμ ''Η μαύρη φτώχεια και η ανεργία έχουν θερίσει την κοινωνία.''
Τρόικα & Μπαμ ''Η μαύρη φτώχεια και η ανεργία έχουν θερίσει την κοινωνία.''
26 Μαρτίου 2018 9:30 μμ

Τα 2/3 των ΤρόιΚα και του Μπαμ, συμπράττουν σε μια επίκαιρη θεματική παράσταση λαϊκών τραγουδιών και λόγου: ''Η μαύρη φτώχεια και η ανεργία έχουν θερίσει την κοινωνία.'' (Μπάμπης Μπακάλης 1952) Τραγουδούν & παίζουν: Χαρά Τσαλπαρά, ακορντεόν Θεοδώρα Αθανασίου, κιθάρα Βαγγέλης Καμπουράκης, μπουζούκι Γιάννης Καρβέλης, μπουζούκι-μπαγλαμά. Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιάννης Καρβέλης Είσοδος 5€ και φαγητό ή ποτό από τον κατάλογο. Kρατήσεις στο 2103228839.
 
Ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας της Όλγας Γεωργιάδου, «Η Αθήνα και τα πρόσωπα της».
Ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας της Όλγας Γεωργιάδου, «Η Αθήνα και τα πρόσωπα της».
31 Μαρτίου 2018 1:30 μμ

Η φωτογράφος Όλγα Γεωργιάδου, θα βρίσκεται εδώ να σας ξεναγήσει στην φωτογραφική της έκθεση, με οδηγό το βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη «Αθήνα πρωτεύουσα των Βαλκανίων»
 
Βραδιά Οινογνωσίας.
Βραδιά Οινογνωσίας.
31 Μαρτίου 2018 9:00 μμ

Ο «άγιος των Γραμμάτων», ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, θα είναι ο λογοτέχνης που θα εμπνεύσει την επόμενη Οινογνωσία. Και όχι αδικαιολόγητα, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αθήνα το περνούσε στα καπηλειά, συνοδεύοντας το γράψιμό του εκεί με λίγα ποτήρια κρασί. Του άρεσε να ζει στον κλειστό εσωτερικό του κόσμο και να ζητά την πνευματική ανακούφιση γράφοντας αδιάλειπτα, αφήνοντάς μας μια ανεκτίμητη λογοτεχνική περιουσία.
Για τη ζωή και τις συνήθειες του Παπαδιαμάντη θα μιλήσει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας.
Στην Οινογνωσία της 31ης Μαρτίου (ώρα 21:00) θα παρουσιάσουμε ρετσίνες από όλη την Ελλάδα, ρετσίνες που βραβεύονται και αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της σύγχρονης ποιοτικής οινοποίησης.
Τα συνοδευτικά γεύματα στην Οινογνωσία θα βασίζονται στην καθημερινή σκιαθίτικη κουζίνα.
Κόστος κατ’ άτομο 25 ευρώ
Poems n’ Crimes art bar των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2103228 839 (εσ. 201)
 
«Αλλοτινές μου εποχές» - Ένα ακόμα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.
«Αλλοτινές μου εποχές» - Ένα ακόμα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.
2 Απριλίου 2018 9:30 μμ

Ένα ακόμα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου- ''Αλλοτινές μου εποχές''-τη ''γριά'' του λαϊκού τραγουδιού. Τραγούδια εμβληματικά, τραγούδια απλά, λαϊκά, κεντημένα με τη δική της μαεστρία και το εκρηκτικό της ταπεραμέντο. Όλα αυτά που αγαπήσαμε και είναι μέρος της ζωής μας, θα τραγουδήσουμε με διάθεση να τα μοιραστούμε μαζί σας, όπως θα άρεσε και σε εκείνη. Θα είμαστε κοντά σας τις Δευτέρες 2/4/18 και 7/5/18.
Μαρία Αποστολάκη: Τραγούδι, Γιώργος Αρσενίδης: Πιάνο, Θοδωρής Ζέης: Μπουζούκι - Τραγούδι, Κώστας Παπακωστόπουλος: Κιθάρα - Φωνή, Θανάσης Σοφράς: Κοντραμπάσο - Τραγούδι. Επιμέλεια προγράμματος & ορχήστρας: Κώστας Παπακωστόπουλος.
Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 3228839 (εσωτ. 201). Είσοδος 5 ευρώ το άτομο.
poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό).
τηλ.210-3228839
 
ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ: Συνομιλίες
ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ: Συνομιλίες
17 Απριλίου 2018 9:00 μμ

Η ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και η SYLVETTE GENDRE-DUSUZEAU
θα μιλήσουν με θέμα:

Το αίνιγμα του παραμυθιού. Μια ψυχική κατασκευή;

Εκκινώντας από μερικά παραμύθια και μύθους, θα επεξεργαστούμε τα ψυχικά κίνητρα που υποστηρίζουν το περιεχόμενο του αινίγματος για να κατορθώσουν το πέρασμα του ήρωα από τον θάνατο (συχνά παρόντα στην αρχή του παραμυθιού) στη ζωή, που του έχει δοθεί με τη λύση του αινίγματος, ώστε να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Η Άννα Αγγελοπούλου και η Sylvette Gendre-Dusuzeau είναι ψυχαναλύτριες στη Fédération des Ateliers de psychanalyse, στο Παρίσι, όπου διευθύνουν επί μια δεκαετία το μηνιαίο σεμινάριο Conte et psychanalyse.
 
Παρουσίαση του Δίσκου του ερμηνευτή Σδούκου Παναγιώτη: '' Εκών Ετάφη και Αληθώς Ανέστη''.
Παρουσίαση του Δίσκου του ερμηνευτή Σδούκου Παναγιώτη: '' Εκών Ετάφη και Αληθώς Ανέστη''.
20 Απριλίου 2018 8:00 μμ

Σε αναστάσιμη περίοδο, η χαρά και η λαμπρή της Άνοιξης φέρνουν έναν νέο καλλιτέχνη τον κ. Σδούκο Παναγιώτη στο χώρο των Εκδόσεων Γαβριηλίδη, με σκοπό να παρουσιάσει τη δισκογραφική του δουλειά που φέρει το όνομα ‘’Εκών Ετάφη και Αληθώς Ανέστη’’.
Ο Δίσκος αφορά Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, που διανύσαμε και βεβαίως Αναστάσιμα Τροπάρια καθότι έχουν και την συμβολική τους στο σύγχρονο πάσχοντα άνθρωπο πέραν της αναφοράς τους στο Πάθος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού: ‘’ότι μέσα από τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση’’ ο Άνθρωπος βιώνοντας τις δυσκολίες του βρίσκει τρόπους μέσα από την δημιουργία να ανασταίνεται, να ανοίγεται και να ανασαίνει …
Με αυτή λοιπόν την θεματική, μέσα από την Προσευχή της Θεολογίας, με εκπρόσωπο τον Θεολόγο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μπέγζο Μάριο και την Αισθητική της Ποίησης, μέσα από τα μάτια της αγαπημένης μας Λίνας Νικολακοπούλου, ο Παναγιώτης Σδούκος θα μας παρουσιάσει τα Ευωδιασμένα Μουσικά Άνθη εκείνα του ''Επιταφίου'', που ανθίζουν με το Φως της Αναστάσιμης Λαμπάδας και κάθε τέτοια περίοδο όλοι έχουμε κρατήσει, μυριστεί και σιγοψάλλει.
Τον συνοδεύει στο Κανονάκι η Μουσικός Αντιγόνη Παπαηλία.